Fullt terpenspektrum

Terpener er naturlige molekyler med evnen til å forbedre vår helse og trivsel. Foruten CBD, THC og de andre cannabinoider, er hamp og cannabisplanter rike kilder til terpener. Hele blandingen av disse stoffene er forskjellig i en hvilken som helst enkel botanisk variasjon, noe som oversettes til et klart biokjemisk fingeravtrykk som kroppen vår er i stand til å gjenkjenne bedre enn noen syntetisk ekvivalent. Derfor er et av Cibdols viktigste forpliktelser å utvinne og bevare så mange som mulig av disse fordelaktige terpene som er produsert av hamp planten.

For å kunne gi det fulle terapeutiske potensialet som cannabinoider og terpener besitter, er det avgjørende at ekstraksjonsprosessen beholder proporsjonene av disse gunstige hampforbindelsene. Bare en dyp kunnskap om innovative ekstraksjonsteknikker kan føre til å beholde hele hampfytokomplekset (naturlig konsentrat som inneholder plantens aktive forbindelser). Cibdol anser disse teknikkene som en grunnleggende verdi for selskapet og en kilde til stolthet.

Terpener skaper en verden av smak

Terpener er den kjemiske kjernen til de fleste lukter og smaker på jorden. Disse flyktige hydrokarbonene produseres i forskjellige konsentrasjoner av både planter og dyr. Hver botaniske variant produserer disse forbindelsene i forskjellige proporsjoner, og de essensielle oljene som brukes i fytoterapi inneholder spesifikke terpener som er trukket ut fra enkelte offisielle planter. Hver terpen har sin egen lukt og effekt på mennesker, og cannabis er en slik botanikk som inneholder flere viktige terpener i høye konsentrasjoner. Myrcen er den vanligste terpenen som produseres av industriell hamp og medisinske cannabisplanter, sammen med limonen, beta-caryophyllene, pinene, humulene og mange andre.

Vitenskapen har begynt å beskrive den rollen terpener har i tradisjonelle midler. I all hovedsak kan disse stoffene binde seg til reseptorer i våre nevroendokrine og endocannabinoide systemer, og å utløse produksjonen av stoffer som serotonin eller andre immunresponser. Mange terpener studeres for sine antimikrobielle, betennelsesdempende, antidepressiva og beroligende effekter.

De gunstige reaksjonene som utløses av den naturlige kombinasjonen av terpener og cannabinoider som finnes i hamp, forbedrer det totale terapeutiske potensialet av CBD-ekstrakter. Cibdol tror sterkt på den helhetlige "entourage-effekten" av hele plantens fytokompleks. Enkelt sagt vil det å holde et komplett utvalg av de naturlige forbindelsene i hamp opprettholde større terapeutisk virkning enn en enkelt komponent isolert sett - akkurat som fersk appelsinjuice er mye sunnere enn en C-vitaminpille.

Bevaring av den flyktige terpenprofilen

Alle terpener er anerkjent som trygge av helse- og matmyndighetene i alle land, og ingen av dem har betydelige psykoaktive effekter. Selv små konsentrasjoner av noen utvalgte naturlige terpener kan imidlertid være gunstige for en lang rekke fysiske og mentale forhold. Forskning har vist at hampens egne terpener forbedrer den terapeutiske effekten av CBD, THC og andre forbindelser. Som et eksempel er myrcen en terpen hvor navnet kommer fra en amasonisk plante brukt i urtemedisin. Vitenskapen har oppdaget at denne terpenen - og limonene også - øker cellens permeabilitet, og dermed letter passasjen av cannabinoider og andre naturlige ingredienser gjennom blod-hjerne-barrieren.

Til tross for den viktige rollen som terpener har i fytoterapi, fokuserer noen CBD-produsenter bare på effektiv cannabinoidekstraksjon, slik at de fleste av terpenene løses opp under ekstraksjonsprosessen. Evnen til å bevare de mest flyktige terpenene som pinene, myrcen og limonen er det som gjør forskjellen mellom en ekstraksjonsmetode av topp kvalitet, som den som ble brukt til å lage Cibdol CBD-olje, og andre CBD-rike tilbud du finner på nett.

Ekstrahering av Cibdol CBD-olje

Cibdol gjør alt for å holde CBD-oljen vår så uforfalsket som mulig. Alle deler av ekstraksjonsprosessen er fokusert på å bevare hampens naturlige CBD- og terpen innhold, og hyppige tester blir utført for å verifisere kvalitet. Ikke bare blir råvarene og jordsmonnene regelmessig testet, men også innholdet i ekstrakter og ferdige produkter. Alle produkttester er publisert online og kan nås av hvem som helst.

Cibdol CBD-olje er kontinuerlig og strengt kontrollert for kvalitet. Den er produsert med utstyr som samsvarer med alle europeiske forskrifter for matindustrien. Vår proprietære utvinningsmetode kommer fra mange års erfaring på dette feltet, og den er finjustert for å bevare hele terpene spekteret til utvalgte hamp planter. Slik mener Cibdol de gunstige egenskapene til CBD bør presenteres for publikum.

 


Produktvelger