Vi kan ikke sende til din adresse!
På grunn av lover og forskrifter i landet ditt har vi ikke lov til å sende til din nåværende adresse. Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe. kontakte ossVi er her for å hjelpe
Har du spørsmål om våre produkter eller innhold? Ikke nøl med å ta kontakt med oss.Search
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact us contact usYou have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
We don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usWe don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usHumle kan ha gjort seg bemerket som en nøkkelingrediens i øl, men det er mye mer ved denne velkjente blomsten. Fortsett å lese for å lære hvordan flere tiår med helhetlig bruk, kombinert med nyere vitenskapelige studier, har avdekket flere potensielle fordeler forbundet med humle.
Mest brukt i ølbrygging, er humle den blomstrende delen av humleplanten og er foretrukket for sin bitre smak. Men det er mye mer til denne planten enn hva øyet kan se. Det er nemlig ikke moderne vitenskap vi har å takke for den første interessen for humlens helhetlige egenskaper, men tiår med søvnige gårdsarbeidere.
Anekdotiske bevis tyder på at påvirkningen av humle først kom til syne da feltarbeidere som høster humle ville sovne lettere, til tross for at det ikke var vanskeligere å høste enn andre avlinger. Selvfølgelig, uten tilgang til sofistikert laboratorieutstyr, var det ingen måte de kunne bekrefte sine mistanker, men bevisene pekte mot humleharpiks.
Som det viser seg var gårdsarbeiderne ganske nærme i sine vurderinger. Vi vet nå at de søvnfremmende egenskapene de var vitne til, delvis kan skyldes på flere viktige flavonoider og terpener, inkludert xanthohumol, humulen og lupulin.[1] Vi skal snart forklare mer om disse essensielle forbindelsene, men først, la oss raskt dekke noen få biter av viktig humle-relatert informasjon.
Humleplanten (Humulus lupulus) er en flerårig klatrende vinranke som er hjemmehørende på den nordlige halvkule. Det er imidlertid ikke selve planten, men blomstene fra hunnplanter, som bryggere bruker for å lage øl – en praksis som sies å ha startet rundt 900-tallet.
Etter noe av en turbulent oppgang til berømmelse (en gang utropt til et "ondt og skadelig ugress"), har humleplanten blitt en viktig kommersiell avling i hele Tyskland, Storbritannia, Polen, USA og deler av Asia. Bryggere bruker til og med flere varianter av humle for å endre bitterheten og aromaen til bleke pilsnerøl og andre ølsorter.
Til tross for å ha eksistert i flere århundrer, er forskning på de foreslåtte terapeutiske egenskapene til humle mindre omfattende enn du kanskje tror. Nedenfor finner du et sammendrag av de mest fremtredende studiene.
Humles innflytelse på søvn kan ha startet med anekdotiske rapporter, men hvordan holder bevisene seg, nå som forskere har hatt en sjanse til å undersøke blomsten under et mikroskop?
En studie fra 2012 som involverte 17 kvinnelige sykepleiere fant data som tyder på at inntak av alkoholfritt øl påvirket søvnforsinkelsen og den totale søvnvarigheten.[2] Forskere foreslo at humlens nøkkelkomponenter virket via GABA-systemet, et nettverk av reseptorer og nevrokjemikalier knyttet til sentralnervesystemet. system.
Lignende resultater ble også observert hos universitetsstudenter når forskere sammenlignet 1, 2 og 11 mg kapsler med humleekstrakt med placebo.[3] 2 mg-gruppen så de mest gunstige resultatene, og koblet forbruk av humleekstrakt med en balansert døgnrytme. Dette er nøkkelen til velvære, ettersom en sunn døgnrytme hjelper kroppen med å bekjempe effektene av ulike søvnforstyrrelser.
Noe forskning tyder også på at den søvnfremmende kvaliteten til humle blir ytterligere forbedret når den tas sammen med valerianrot.[4] Bevisene er bare foreløpige, men ytterligere "randomiserte, dobbeltblinde, placebokontrollerte studier" er nødvendige for å gi et definitivt svar .
En samarbeidsstudie fra 2017 undersøkte virkningen av humletilskudd blant friske voksne som en del av en randomisert, placebokontrollert, dobbeltblind crossover-pilotstudie.[5] Målet var å forstå om humle kunne påvirke "depresjon, angst og stressnivåer hos unge voksne". Etter ti ukers observasjon bemerket forskerne en nedgang i selvrapporterte poengsummer for alle tre humørforstyrrelser, mens placebogruppen rapporterte en merkbar økning.
En av flavonoidene som ble fremhevet tidligere, xanthohumol, var i fokus for en studie fra 2012 om hjertehelse.[6] Studien bemerker at forbindelsen kan utvise "platehemmende aktivitet", som kan hjelpe med oppbyggingen av skadelige elementer inne i arteriene. Dessverre er blokkerte arterier en av de viktigste årsakene til flere hjerte- og karsykdommer.
Flere ledende universiteter samarbeidet for å utforske virkningen av 8-prenylnaringenin (en flavonoid som finnes i humle) på overgangsalderen, og avdekket noen interessante resultater. Det viser seg at forbindelsen er et fytoøstrogen, en plantebasert forbindelse med en lignende kjemisk struktur som østrogen.
Blant 36 kvinner i overgangsalderen rapporterte kontroll- og placebogruppene lignende utfall etter åtte uker.[7] Interessant nok var det ikke før etter uke seksten at gruppen som fikk 8-prenylnaringenin rapporterte bedre totalscore for lindring av menopausale symptomer. Resultatet er lovende, men peker på behovet for ytterligere studier som klargjør omfanget av 8-prenylnaringenins østrogen-etterlignende evner og den langsiktige virkningen av humleekstrakter.
For det første ser humle ut til å bli godt tolerert, med få rapporterte bivirkninger. Men som tilfellet er med ethvert kosttilskudd, er det viktig å diskutere implikasjonene med legen din først. De vil være i stand til å gi saksspesifikke råd og hjelpe deg med å finne ut om det å ta humle kan støtte velværemålene dine.
For det andre er den mest dokumenterte påvirkningen av humle dens søvnfremmende effekt, så du må vurdere når og hvor du tar humletilskudd. For eksempel bør du ikke spise humle hvis du planlegger å kjøre bil eller bruke tunge maskiner etterpå. Tilsvarende forsiktighet gjelder for personer som venter på operasjon. Humle kan forårsake søvnighet, påvirke anestesi og andre medisiner, så det er best å slutte å bruke minst to uker før planlagte operasjoner.
Humle kan ha gjort seg bemerket som hovedingrediensen i ølbrygging. Men som vi kan se av den foreløpige forskningen, kan den ha langt mer å tilby enn bare en behagelig bitter smak. Selv med de potensielle fordelene med humle, er det fortsatt viktig å balansere blomstens innflytelse med dine egne velværebehov. Bare husk at du vil fokusere på humletilskudd i stedet for å ta noen øl før du legger deg hvis du ønsker å utnytte de helhetlige fordelene.
Klar til å utforske den beroligende påvirkningen av humleekstrakt? Hvorfor ikke prøve Stay Asleep Capsules for å oppmuntre til en helt naturlig søvnopplevelse. Eller for å lære mer om viktigheten av søvn og hvordan plantebaserte forbindelser kan hjelpe, besøk vår CBD leksikon.
[1] Bolton JL, Dunlap TL, Hajirahimkhan A, et al. De flere biologiske målene for humle og bioaktive forbindelser. Kjemisk forskning i toksikologi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC6643004/. Publisert 18. februar 2019. Åpnet 21. februar 2022. [Kilde]
[2] Franco L, Sánchez C, Bravo R, et al. Den beroligende effekten av alkoholfritt øl hos friske kvinnelige sykepleiere. PloS en. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC3399866/. Publisert 2012. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[3] Franco L;Sánchez C;Bravo R;Rodriguez A;Barriga C;Juánez JC; De beroligende effektene av humle (humulus lupulus), en komponent i øl, på aktivitets-/hvilerytmen. Acta physiologica Hungarica. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22849837/. Publisert 2012. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[4] S; SSB. Behandling av primær søvnløshet - effekten av valerian og humle. australsk familielege. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20628685/. Publisert 2010. Åpnet 21. februar 2022. [Kilde]
[5] Kyrou I;Christou A;Panagiotakos D;Stefanaki C;Skenderi K;Katsana K;Tsigos C; I. Effekter av et tørrekstrakttilskudd av humle (humulus lupulus L.) på selvrapportert depresjon, angst og stressnivåer hos tilsynelatende friske unge voksne: En randomisert, placebokontrollert, dobbeltblind, Crossover-pilotstudie. Hormoner (Aten, Hellas). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28742505/. Publisert 2017. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[6] Lee YM;Hsieh KH;Lu WJ;Chou HC;Chou DS;Lien LM;Sheu JR;Lin KH; Y-M. Xanthohumol, en prenylert flavonoid fra humle (humulus lupulus), forhindrer blodplateaktivering i menneskelige blodplater. Evidensbasert komplementær og alternativ medisin: eCAM. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22611436/. Publisert 2012. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[7] Erkkola R, Vervarcke S, Vansteelandt S, Rompotti P, Keukeleire DD, Heyerick A. En randomisert, dobbeltblind, placebokontrollert, crossover-pilotstudie om bruk av et standardisert humleekstrakt for å lindre plager i overgangsalderen. Fytomedisin. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0944711310000231?via%3Dihub. Publisert 18. februar 2010. Åpnet 21. februar 2022. [Kilde]
[1] Bolton JL, Dunlap TL, Hajirahimkhan A, et al. De flere biologiske målene for humle og bioaktive forbindelser. Kjemisk forskning i toksikologi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC6643004/. Publisert 18. februar 2019. Åpnet 21. februar 2022. [Kilde]
[2] Franco L, Sánchez C, Bravo R, et al. Den beroligende effekten av alkoholfritt øl hos friske kvinnelige sykepleiere. PloS en. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC3399866/. Publisert 2012. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[3] Franco L;Sánchez C;Bravo R;Rodriguez A;Barriga C;Juánez JC; De beroligende effektene av humle (humulus lupulus), en komponent i øl, på aktivitets-/hvilerytmen. Acta physiologica Hungarica. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22849837/. Publisert 2012. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[4] S; SSB. Behandling av primær søvnløshet - effekten av valerian og humle. australsk familielege. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20628685/. Publisert 2010. Åpnet 21. februar 2022. [Kilde]
[5] Kyrou I;Christou A;Panagiotakos D;Stefanaki C;Skenderi K;Katsana K;Tsigos C; I. Effekter av et tørrekstrakttilskudd av humle (humulus lupulus L.) på selvrapportert depresjon, angst og stressnivåer hos tilsynelatende friske unge voksne: En randomisert, placebokontrollert, dobbeltblind, Crossover-pilotstudie. Hormoner (Aten, Hellas). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28742505/. Publisert 2017. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[6] Lee YM;Hsieh KH;Lu WJ;Chou HC;Chou DS;Lien LM;Sheu JR;Lin KH; Y-M. Xanthohumol, en prenylert flavonoid fra humle (humulus lupulus), forhindrer blodplateaktivering i menneskelige blodplater. Evidensbasert komplementær og alternativ medisin: eCAM. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22611436/. Publisert 2012. Besøkt 21. februar 2022. [Kilde]
[7] Erkkola R, Vervarcke S, Vansteelandt S, Rompotti P, Keukeleire DD, Heyerick A. En randomisert, dobbeltblind, placebokontrollert, crossover-pilotstudie om bruk av et standardisert humleekstrakt for å lindre plager i overgangsalderen. Fytomedisin. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0944711310000231?via%3Dihub. Publisert 18. februar 2010. Åpnet 21. februar 2022. [Kilde]