Hva er pinen?

Hva er pinen?

Pinen er en viktig terpen i cannabis sativa arten. Terpener er aromatiske substanser funnet i hundrevis av matkilder og planter. Pinen har to strukturelle isomerer med mindre variasjoner, a-pinen og b-pinen, som finnes i bartrær og andre skogstrær. Pinen utgjør en del av plantens naturlige forsvar som frastøter insekter med sin bestemte aroma. Etter ekstraksjon og isolasjon er pinen også brukt i parfymer og industrielle rengjøringsmidler.

Aroma

A-pinen sin aroma er lik furutre og rosmarin. B-pinen gir en aroma like humle eller basilikum.

Også funnet i

Bartrær, appelsiner, rosmarin, dill og persille.
Hva er pinen?

Støttende forskning

Mange av studiene som involverer pinen har blitt utført på dyr, eller er fortsatt i prekliniske faser. Substansen ser ut til og ha en utbredt påvirkning, med resultater som viser mulige antimikrobielle, betennelsesdempende, anti-svulst og hukommelsesevne.

En 2007 studie i The Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences testet den antimikrobielle virkningen til α-pinene and β-pinene. Mot gram-positive bakterier viste de to substansene "total eliminering av bakteriepode på en maksimaltid på 24 timers eksponering". Forskerne konkluderte med at pinen har et "mulig og rasjonelt bruksområde brukt i antimikrobiell terapi" (Leite et al., 2007).

Basert på tidligere studier så de i The Journal of Natural Products nærmere på anti-betennelse virkningen til pinen. Når man sammenligner med de andre substansene innen “pinane nucleus”, var pinen det kraftigste til å hindre betennelse og katabolske baner (Rufino et al., 2014).

I en studie i 2006 publisert i Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, trakk forskere ut pinen fra nålene til koreansk gran for å teste kognitiv ytelse i mus. Mus som fikk denne essensielle oljen viste økning av hukommelse på 72.7% sammenlignet med kontrollgruppen. Begge grupper ble testet ved bruk av påført hukommelsestap, som kan sammenlignes med effekten av Alzheimers og vaskulær demens (Kim et al., 2006).

En test utført både i vivo og vitro viste at α-pinen kan ha anti-svulst egenskaper. The Journal of Pharmacological Sciences antydet at kreftceller i leveren ble hindret opptil 79.3%. Studien var basert på furunålolje brukt i tradisjonell kinesisk medisin som en anti-kreft substans (Chen et al., 2015).

Sikkerhet og bivirkninger

Til dags dato er det lite bevis som tyder på at pinen gir bivirkninger. Men forskning pågår fremdeles og det er fortsatt mye å lære om de mulige positive og negative virkningene fra terpener på menneskekroppen.

Produktvelger