Hva er myrcene?

Hva er myrcene?

Myrcen er en terpenen som finnes i rike mengder i vestlig cannabis.

Det er litt av en prestasjon, med tanke på at planten produserer over 200 forskjellige terpener. Myrcene gir behagelige aromaer, i tillegg til avslappende og litt beroligende effekter. Molekylet har to isoprene enheter, som klassifiserer den som et monoterpen.

Cannabinoider har vært det viktigste innen cannabis forskning i ganske lang tid. Men nylig har forskere vendt oppmerksomheten mot terpener som myrcen. Hittil har disse molekylene demonstrert et spennende terapeutisk potensiale i forskning.

Forskning antyder at myrcen har flere medisinske egenskaper, og at det også ser ut til å samarbeide med cannabinoider.

La oss utforske egenskapene i myrcene, og deretter undersøke hva forskningen sier.

Aroma

Myrcene avgir en jordnær og myk aroma, ikke unik den for nellik. Disse duftene bidrar til signatur lukten av hamp blomster, så vel som andre kulinariske og medisinske urter.

Også funnet i

Myrcens unike aroma og smak underbygger egenskapene til flere vanlige urter og frukt. Mango, humle, timian, basilikum og sitrongress inneholder alle høye nivåer av terpen. Rosmarin inneholder også en betydelig mengde - myrcen utgjør rundt 12,4% av essensiell olje av rosmarin.

Hva er myrcene?

Mulige effekter

Forskere har testet myrcen for dets terapeutiske effekter i flere tiår. Dessverre er det en tydelig mangel på kliniske studier. På dette tidspunktet er det ikke mulig å si hvor nøyaktig myrcen fungerer hos mennesker, eller hvilken effekt den har.

Imidlertid gir et batteri med celle- og dyreforsøk innsikt i hva fremtidige menneskelige studier kan oppdage.

Forskning antyder at myrcene kan samhandle med visse cannabinoider, og forsterke deres medisinske effekt. Dette fenomenet har blitt kjent som "entourage effect". Myrcene ser ut til å styrke de antiinflammatoriske effektene av CBD; øke smerte-drepende egenskapene til THC og CBD, og øke den beroligende effekten av THC:

Så langt har myrcen vist følgende effekter i forskningsresultater:

• Beroligende middel
• Smertestillende
• Antiinflammatorisk
• Antioksidant

Støttende forskning

Utallige anekdotiske beretninger beskriver de beroligende virkningene av myrcen. Kultivarer høyt i terpen ser ut til å gi beroligende og avslappende effekter. Forskning publisert i tidsskriftet Phytomedicine bekreftet at det kan være en viss sannhet i dette.

Forskere administrerte flere terpener til en gruppe mus for å se effekten av det på muskelavslapning og søvn. Myrcen klarte å produsere muskelavslappende effekter i gnagere med doser på 100 og 200 mg/kg kroppsvekt. Terpenen økte også sovetiden hos mus mens de var under påvirkning av barbiturater - en medisin som påvirker sentralnervesystemet.

Disse resultatene indikerer at myrcen kan ha en beroligende effekt hos mennesker. Imidlertid er fremtidige menneskelige studier nødvendig for å bekrefte disse effektene. Interessant nok har myrcenrik humle fungert som en tradisjonell urtemedisin mot søvnløshet.

Tidlig forskning har identifisert det smertelindrende potensialet i myrcen. En studie i Journal of Ethnopharmacology konstaterte at myrcen reduserte smerter hos rotter etter smerteinduserende injeksjoner. Forskere bemerket seg at inntak av friskt sitrongress reduserte smerter om den ble administrert riktig.

De fortsatte med å destillere bladene for å få den essensielle oljen i planten. Deretter satte de den essensielle oljen gjennom fraksjon av silikagel og identifiserte myrcen som hovedkomponenten i oljen. De gjennomførte testen på nytt med bare myrcen og identifiserte terpenen som den viktigste smertelindrende bestanddelen av sitrongress.

Forskerne sammenlignet smertelindrende virkninger av myrcen og morfin. I motsetning til morfin forårsaket ikke myrcen toleranse etter gjentatte injeksjoner. Forfatterne av papiret konkluderte med at myrcen burde ha en viktig rolle i utviklingen av smertelindrende medisiner som fungerer gjennom andre mekanismer enn aspirin- lignende preparater.

Myrcen har også vist antioksidant virkninger. Antioksidanter er anerkjent som viktige molekyler som bidrar til å beskytte mot DNA skader. De jobber for å nøytralisere frie radikaler som ellers ville bidratt til aldring og en rekke kroniske sykdommer.

Forskning publisert i tidsskriftet Food Control fant kjemovvovarer med høye nivåer av myrcene for å ha større fri radikal fangeevne.

Produktvelger