Vi kan ikke sende til din adresse!
På grunn av lover og forskrifter i landet ditt har vi ikke lov til å sende til din nåværende adresse. Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe. kontakte ossVi er her for å hjelpe
Har du spørsmål om våre produkter eller innhold? Ikke nøl med å ta kontakt med oss.Search
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact us contact usYou have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
We don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usWe don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usIsoflavoner er en klasse flavonoid som for det meste blir funnet hos medlemmer av Fabaceae (Leguminosae) bønnefamilien. Det er provisorisk bevis som antyder at Rutaceae, Cannabaceae, og Solanaceae familiene også produserer isoflavoner. Ved inntak antas det at isoflavoner fungerer som fytoøstrogener. Ved å binde seg til østrogen-reseptorer er det mulig at isoflavoner kan påvirke produksjonen av sexhormoner og enzymer.
Isoflavoner er ikke så utbredt som andre klasser med flavonoider, men vanlige isoflavoner som daidzein, genistein, og biochanin A kommer i en rekke farger.
Soyabønner, rødkløver, hvitkløver (frø), og hampfrø.
En detaljert forståelse av fordelene til isoflavon-inntak undersøkes fremdeles.
I 2001 undersøkte Instituttet for matkjemi og teknologi i Wien isoflavonekstraktene genistein, daidzein, og biochanin A. Forskere konkluderte med at substansen hadde "høy radikal fangeevne", et begrep som brukes til å beskrive dens evne til å redusere produksjonen av frie radikaler.
Som en del av en dyrestudie fra 2005[1] understrekte kinesiske forskere "anti-oksidering" virkningene til soyabønne isoflavoner i rotter iløpet av fire uker. De sammenlignet målinger fra dyrenes lever før og etter studien, og fant at isoflavoner påvirket produksjonen av antioksidant enzymer. Som resultat sank antallet av oksygenfrie radikaler.
En fullført avhandling på instituttet for kjemisk teknologi i Praha understrekte[2] tilstedeværelsen av isoflavoner i andre plantefamilier enn Fabaceae. Studien undersøkte også den mulig fordelaktige virkningen isoflavoner på bryst- og prostatakreft, overgangsalder, osteoporose og hjerte- og karsykdommer.
Isoflavoner ser ut til å være godt tolerert i mennesker, med den Europeiske myndigheten for matsikkerhet som ikke fant noen uheldige bivirkninger. Men det er motstridende bevis i henhold til påvirkning av østrogen-reseptorer. Prekliniske studier[3] antyder en potensiell risiko assosiert med overflødig soya-isoflavoninntak blant kvinner med brystkreft historikk.
En faktor erkjent av alle parter, er at det er en betydelig mangel på data angående langtidseffekten til isoflavoner.
[1] Huang, Q., Yang, X., & Li, W. (2005). Study on anti-senescence and anti-oxidation effects of soybean isoflavones in rats. CNKI. http://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTotal-ZSPZ200505008.htm [Kilde]
[2] Koblovská, R. (2008). Isoflavones in the Rutaceae family. INSTITUTE OF CHEMICAL TECHNOLOGY. Published. http://www.pollenbiology.cz/resources/Theses/2008_Koblovska_PhD.pdf [Kilde]
[3] Higdon, J. (2004). Soy Isoflavones. Oregon State University. Published. https://lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/phytochemicals/soy-isoflavones [Kilde]
[1] Huang, Q., Yang, X., & Li, W. (2005). Study on anti-senescence and anti-oxidation effects of soybean isoflavones in rats. CNKI. http://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTotal-ZSPZ200505008.htm [Kilde]
[2] Koblovská, R. (2008). Isoflavones in the Rutaceae family. INSTITUTE OF CHEMICAL TECHNOLOGY. Published. http://www.pollenbiology.cz/resources/Theses/2008_Koblovska_PhD.pdf [Kilde]
[3] Higdon, J. (2004). Soy Isoflavones. Oregon State University. Published. https://lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/phytochemicals/soy-isoflavones [Kilde]