Vi kan ikke sende til din adresse!
På grunn av lover og forskrifter i landet ditt har vi ikke lov til å sende til din nåværende adresse. Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe. kontakte ossVi er her for å hjelpe
Har du spørsmål om våre produkter eller innhold? Ikke nøl med å ta kontakt med oss.Search
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact us contact usYou have to add to cart at least 0 bottles or any program to make checkout.
We don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usWe don't ship to your address!
Due to your country law and regulations, we are not permitted to send to your current location. If you have any questions please contact usWe are here to help you
We are here for you. If you have any question please contact usSearch
Please insert a search term in the input field. If you have any question please contact usFlavoner er en stor undergruppe av flavonoider som for øyeblikket får oppmerksomhet på grunn av deres biologiske aktivitet hos mennesker. Flavoner er definert av forskjellen i molekylstruktur til andre undergrupper av favonoider. De er utbredt i planter med hvite og kremfargede blomster, og fungerer som naturlige plantevernmidler, samtidig som de hjelper til med å modulere bakterier og sopp i rotsystemer. Flere matkilder inneholder også flavoner.
Flavoner er klassifisert som fargeløs, men kan påvirke plantepigment i forbindelse med andre kjemiske forbindelser.
Flere flavoner finnes, men de vanligste typene inkluderer:
• Apigenin O-glykosider
Kamilleblomst, persille, peppermynte og sikoriblad.
• Apigenin C-glykosider
Redbush te, bergamot juice,mandarin juice, kikerter og hvetekorn.
• Luteolin
Sage, spinat, kinesisk selleri, bukkehornkløverfrø og kiwifrukt.
Selv om forskere har klart å isolere flere flavoner, forblir deres eksakte innflytelse på menneskets fysiologi unnvikende. Biotilgjengeligheten, absorpsjonen og metabolismen av flavoner er for tiden under gjennomgang. Foreløpige resultater indikerer at flavonoider kan påvirke oksidativt stress, kardiovaskulær risiko og proinflammatorisk signalering.
Mikroniserte flavonoider viste positive resultater i en vilkårlig klinisk studie. Femte pasienter ble behandlet med flavonoider for å se hvilken effekt forbindelsene hadde på blødning fra indre hemorroider. Forskere konkluderte med at pasienter behandlet med falvonoider viste "rask stopp av blødning og redusert risiko for tilbakefall".[1]
Syv menn og syv kvinner deltok i en studie fra 1999 for Institute of Food Safety and Toxicology i Danmark. Ved hjelp av persille, en matkilde rik på apigenin / apigenin O-glykosid, overvåket forskere flavonens innvirkning på oksidativt stress. Ved siden av et nøye kontrollert kosthold, viste resultatene at "persille syntese, delvis" påvirket enzymene og biomarkørene som var involvert i oksidativ skade.[2]
En in vitro studie på pro-inflammatorisk signalisering og virkningen av flavoner fant ut at de kan hemme inflammatorisk genuttrykk. Både apigenin og luteolin "blokkerte" selektivt strømningsveier, "demonstrerte et funksjonelt mangfold" som krevde videre undersøkelse.[3]
En studie i 1998 publisert i American Journal of Clinical Nutrition undersøkte effekten av quercetin og apigenin på sunne frivillige. Studien konkluderte med at in vitro-konsentrasjoner av flavoner hadde antiaggregatoriske effekter, men in vivo-resultater ikke. Den potensielle effekten av flavoner gjennom kosthold krever ytterligere undersøkelser.[4]
På grunn av den begrensede studien av flavoner, er det lite som er kjent om sikkerhet og mulige bivirkninger. Det er foreløpige bevis som antyder at overdreven flavon inntak kan oppmuntre til mutagener og pro-oksidanter, eller helle enzymer i leveren (cytokrom P450). Ettersom flavones virkningsmekanisme stort sett er ukjent, er det imidlertid behov for ytterlige undersøkelser.
[1] Misra, M. C., & Parshad, R. (2000). Randomized clinical trial of micronized flavonoids in the early control of bleeding from acute internal haemorrhoids. British Journal of Surgery, 87(7), 868–872. https://doi.org/10.1046/j.1365-2168.2000.01448.x [Kilde]
[2] Nielsen, S. E., Young, J. F., Daneshvar, B., Lauridsen, S. T., Knuthsen, P., Sandström, B., & Dragsted, L. O. (1999). Effect of parsley (Petroselinum crispum) intake on urinary apigenin excretion, blood antioxidant enzymes and biomarkers for oxidative stress in human subjects. British Journal of Nutrition, 81(6), 447–455. https://doi.org/10.1017/s000711459900080x [Kilde]
[3] Ruiz, P. A., & Haller, D. (2006). Functional Diversity of Flavonoids in the Inhibition of the Proinflammatory NF-κB, IRF, and Akt Signaling Pathways in Murine Intestinal Epithelial Cells. The Journal of Nutrition, 136(3), 664–671. https://doi.org/10.1093/jn/136.3.664 [Kilde]
[4] Janssen, K., Mensink, R. P., Cox, F. J., Harryvan, J. L., Hovenier, R., Hollman, P. C., & Katan, M. B. (1998). Effects of the flavonoids quercetin and apigenin on hemostasis in healthy volunteers: results from an in vitro and a dietary supplement study. The American Journal of Clinical Nutrition, 67(2), 255–262. https://doi.org/10.1093/ajcn/67.2.255 [Kilde]