Leve livet uten ubehag

Informasjonsside for nødhjelp

Vivi la vita che hai sempre sognato
Virkningen av smerte og ubehag kan være forskjellig for oss alle, men én faktor forblir den samme – forstyrrelser i å leve det livet du ønsker og gjøre tingene du elsker. Nøden du føler dag ut og dag inn kan ha en alvorlig innvirkning på livskvaliteten din, men det trenger ikke være slik.

  • Ulike typer smerte
  • Akutt vs kronisk: Hva er forskjellen?
  • Signalering mellom sinn og kropp
  • Ubehag: Små endringer du kan gjøre
  • Ingredienser som kan hjelpe

Våre helseforslag

Ulike typer smerte

Nociseptiv
smerte

De fleste smerter faller vanligvis inn i en av to kategorier: nociseptiv eller nevropatisk. Førstnevnte kommer vanligvis fra ytre stimuli (tenk å tråkke på en skarp gjenstand), mens sistnevnte involverer problemer med kroppens nervesystem.

Neuropatisk
smerte

Akutt kontra kronisk smerte:
Hva er forskjellen?

Akutt

Å tråkke på en skarp gjenstand, slå albuen eller kutte huden – alle disse handlingene utløser tilfeller av akutt smerte. Følelsen varer vanligvis bare i flere minutter, men den kan i noen tilfeller fortsette i 3–6 måneder.

Kronisk

Kronisk smerte er langt mer alvorlig, og unnlater å avta selv etter å ha fjernet åpenbare triggere. Det kan skyldes at enhver del av smertebanen blir skadet eller ikke fungerer som den skal, og er et hyppig biprodukt av underliggende helsetilstander.

Signalisering mellom
sinn og kropp

Smerte er en reaksjon på skadelige eller farlige stimuli. Det minner oss om å trekke oss tilbake fra truende situasjoner og har hjulpet menneskeheten til å overleve i millioner av år. Så opprørende som det er å ha smerte, ville ikke kroppen vår være i stand til å helbrede og reparere uten den.

Men smertefulle opplevelser har ikke en direkte kobling til hjernen vår, til tross for hvor øyeblikkelig de føles! I stedet er smerte avhengig av flere forskjellige nevroner og nervebaner for å komme fra smertekilden til hjernen vår, og tilbake igjen.

Hvordan behandler kroppen smerte?

Behandling av smerte er avhengig av to nøkkelkomponenter: dorsalhornet og thalamus. Førstnevnte er et nervesenter som ligger ved bunnen av ryggraden, mens sistnevnte er en del av midthjernen som er ansvarlig for å organisere smertesignaler.

Når det er organisert, kommer signalet til sensorisk cortex (vår emosjonelle respons på smerte), hvor det dechiffreres og tolkes av den motoriske cortex (vår fysiske reaksjon på smerte).

Ubehag:
Små endringer du kan gjøre

Selvbehandling som mindfulness-meditasjon, kosttilskudd og livsstilsendringer, spiller en betydelig rolle i smertebehandling.

Ofte kan disse små trinnene påvirke livskvaliteten vår positivt. Bare fordi ubehag er uunngåelig, betyr det ikke at det er uhåndterlig.

Bevegelse

Hold deg aktiv for å hjelpe til med å kontrollere smerte.

Kosttilskudd

Prøv naturlige kosttilskudd og komplementære behandlinger.

Tankefullhet

Administrer din lærte respons på smerte.

Snakke

Diskuter frustrasjonene dine med andre.

Dele

Be om hjelp til smertefulle aktiviteter.

Ingredienser som kan hjelpe

Cannabinoider Cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD olje

Cibdol er her for å hjelpe med sitt omfattende utvalg av naturlige lindringsprodukter, som hjelper deg å bevege deg fritt og gripe dagen.

Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om avlastning?

Ikke sikker på hvor du skal begynne med å håndtere daglig ubehag, eller hvilke symptomer du kan forvente? Søk i Wellness leksikon for det du trenger å vite.
Hva er smerte?

Fysisk smerte kan virke som en mer åpenbar tilstand å takle, men det betyr ikke alltid at symptomene er lettere å håndtere. Faktisk kan fysiske smertebehandlinger variere mye fordi vi alle opplever smerte annerledes. Menneskes smerteterskel varierer, og det betyr at ikke to tilfeller av fysisk smerte er de samme, til tross for hvor like de kan se ut.

Enten det er nociceptive smerter (en kul eller kutt), radikulær smerte (kompresjon) eller visceral smerte (skade på indre organer), er det dusinvis av fysiske smerteopplevelser, hver med sine egne symptomer, mestringsteknikker og behandlinger. Heldigvis er de fleste tilfeller av fysisk smerte akutt, noe som betyr at når du helbreder eller behandler skaden, vil smertene passere.

Imidlertid er det ikke uvanlig at fysisk smerte blir kronisk, spesielt hvis det er relatert til rygg- eller nakkeskade. Faktisk lever en av fem europeiske voksne med konstant smerte. Selv om smertene kan være håndterbare i de fleste tilfeller, kan smertene for slite ihjel selvtilliten og livslysten.

Hvis du opplever at du opplever akutte eller kroniske fysiske smerter, er hjelp lett tilgjengelig. Enten det er via mestringsteknikker som oppmerksomhet, kosttilskudd, trening eller å snakke med andre, er det dusinvis av måter du kan leve et tilfredsstillende liv til tross for kronisk smerte. Når det gjelder behandling, er den mest fordelaktige tilnærmingen avhengig av en nøyaktig diagnose. Ikke nøl med å kontakte legen din, og om mulig, hold en oversikt over når du opplevelser smerte for å hjelpe legen din med å finne en årsak.

For å lære mer om de forskjellige typene smerte, hvorfor vi alle føler smerter annerledes, og de beste måtene å håndtere kronisk fysisk smerte, kan du lese vår omfattende artikkel.

Hva er nevropatisk smerte?

Nervesmerter, eller nevralgi, er ikke bare vanskelig å behandle, men det kan i alvorlig grad påvirke livskvaliteten. Langs hele kroppen vår eksisterer billioner av nerver, noe som kan gjøre det like vanskelig å identifisere den underliggende årsaken som å lete etter en nål i en høystakk.

Smerter er i prinsippet et enkelt konsept. Noe forårsaker kroppen vår skade, og den reagerer riktig. Men med nevropatisk smerte stammer ubehag, kløe, nummenhet eller nedsatt følelse fra forstyrrelse av smertesignaler og nervene som bærer disse signalene. Derfor er nervesmerter fortsatt en utfordrende tilstand å behandle - vår smerteterskel er betydelig mer kompleks enn det kan se ut til å være.

For det meste stammer nevropatiske smerter fra en skade, sykdom eller infeksjon. Nervesmerter vil sjelden forekomme tilfeldig, men det faller inn i en av flere kategorier når det skjer. Heldigvis, ved å definere typen nevropatisk smerte som oppleves, er det mulig å isolere forstyrrelsen. For eksempel fokuserer fokal nevropati rundt hode, hånd, torso eller ben, og peker vanligvis på enkel nerveskade i stedet for et spesifikt nervesenter..

Selv om nevropatisk smerte til tider kan føles overveldende, er det dusinvis av mestringsteknikker og mulige behandlinger. Smerte kan være en sofistikert mekanisme, men det er også moderne medisiner. Selvfølgelig, ettersom hver persons smerteterskel er unik for dem, er det viktig å være åpen for ulike behandlingsalternativer for å avgjøre hvilken som best adresserer symptomene. Nerveblokkade, fysioterapi, kosttilskudd, livsstilsendringer og medisiner kan bidra til å gjenopprette en aktiv livskvalitet.

Hvis du er interessert i å lære mer om vår smerteterskel, hvordan kroppen vår behandler smerte, og hvordan vi kan leve med nevropatiske forhold, kan du lese vår grundige artikkel..

Hva er gastritt?

Hos 8 av 1000 mennesker er gastritt en vanlig fordøyelsessykdom som forårsaker betydelig forstyrrelse i hverdagen. Resultatet av betennelse i magen, gastritt symptomer varierer fra mildt ubehag til alvorlige magekramper, kvalme og oppkast.

Selv om det er vanlig å utvikle gastritt som et biprodukt av en autoimmun lidelse, kan dusinvis av vanlige stoffer utløse tilstanden. For eksempel kan overdreven røyking, alkohol og betennelsesdempende midler (NSAIDs) føre til en sammenbrudd i beskyttende fôr i magen. Det er denne sammenbruddet som forårsaker irritasjon når magesyrene våre begynner å slites på innsiden av magen.

Heldigvis er diagnosen gastritt grei, med en enkel blod- eller avføringstest som raskt kan identifisere potensielle årsaker. Avhengig av den nøyaktige årsaken til gastritt, kan behandlingen imidlertid være litt vanskeligere. Hvis tilstanden skyldes utløserne som er beskrevet ovenfor, kan det være nødvendig med enkle livsstilsendringer. På den annen side, hvis bakterier eller eksisterende autoimmune lidelser hsr skylden, kan leger prøve en kombinasjon av syrenøytraliserende midler, medisiner, vitamin B12 og antibiotika.

Det er oppmuntrende at det er mange praktiske mestringsteknikker hvis du lever med gastritt, og til og med mindre endringer kan utgjøre en betydelig forskjell i alvorlighetsgraden av symptomene. Selvfølgelig, hvis du mistenker at du har gastritt, bør legen din alltid være den første til forhøre deg med. Men når du vet hva du har å gjøre med, kan du dele opp måltider, selvmedisinere (riktig) og ta kosttilskudd.

Hvis du vil lære mer om gastritt, inkludert den komplette listen over symptomer, potensielle behandlinger og hvordan du kan leve med tilstanden, kan du lese vår omfattende artikkel.


Produktvelger