Karlien Slepers reise til vinter-OL 2022

Last updated:

Published:

Karlien Sleper vinter-OL

Karlien Sleper trener mot den største konkurransen i livet hennes – den ettertraktede vinter-OL i 2022 i Beijing. Fortsett å lese for å finne ut om Slepers reise til monobob-himmelen og utfordringene fremover.

Introduksjon til Kina

Når vinter-OL nærmer seg med stormskritt, er Karlien Sleper mer målbevisst enn noen gang. Ikke bare må hun være i sitt livs beste form, men å forberede seg mentalt er avgjørende. Tross alt er dette ikke bare en ny konkurranse. Hun skal møte verdens beste monobob-utøvere i Kina neste år.

Heldigvis har hun allerede fått en introduksjon av banen etter en nylig reise for å se fasilitetene, og Olympic Village. "Banen som Kina har bygget ser fantastisk ut", forklarer Sleper. "Betydningen bak banen er også veldig vakker fordi den er laget i form av en drage, som er symbolsk på å være heldig, velstående, mektig og edel".

Med et tak for tilskuere å gå hele banen, og en pittoresk utsikt over Yanqing-regionen, er det vanskelig å forestille seg presset idrettsutøvere vil være under. Men når dagen kommer, vil alle øyne være rettet mot utøverne som konkurrerer om den ultimate premien – en pallplassering. Etter å ha testet banen selv, er Karlien optimistisk:

"Det er en ganske lang løype som er lett å lære seg. Det er ikke vanskelig å få ned alle fire jernene, og med en toppfart på 116 km/t er det heller ikke en superfarlig løype".

Kvalifisering til vinter-OL 2022

Til tross for å ha testet banen, må Karlien fortsatt kvalifisere seg til vinter-OL i februar 2022. Hun er imidlertid ikke bekymret, siden hun vet nøyaktig hva som skal til for å sikre plassen. "Jeg er for tiden i mitt livs beste form, og selv med jetlag fortsetter jeg å sette nye personlige rekorder. Nøkkelen er selvfølgelig å trene så mye som mulig".

Kvalifikasjoner og opplæring

Med det fokuset i tankene vil Sleper delta i konkurranser selv om de ikke er en del av NOC*NSF-kravet (Nederland Olympic Sports Federation). "Etter aking i hvert arrangement jeg kan sette meg selv på en mye høyere rangering sammenlignet med idrettsutøvere som kun trener for verdenscupen".

Karliens konkurranseoppstilling for resten av 2021 er actionfylt mens hun forbereder seg mot verdenscupkvalifisering. Hele løpsoppstillingen inkluderer:

• 29. november–5. desember 2021 (Winterberg European Cup)
• 6.–12. desember 2021 (Winterberg World Cup)
• 3.–9. januar 2022 (Winterberg World Cup)
• 10.–16. januar 2022 (VM + EM St. Mortiz)

Etter en kort pause til jul vil Sleper være tilbake i monobob for sine siste løp. Er alt i orden, vil hun reise tilbake til Beijing for den store begivenheten:

• 2.–14. februar 2022 (Vinter-OL i Beijing)

Jakter på drømmer med Cibdol

Karlien er på topp akkurat nå, og med sikte på OL-suksess er vi ikke i tvil om at hun vil prestere etter beste evne. Som Cibdol-ambassadør er vi utrolig stolte av prestasjonene hennes så langt, og vi er sikre på at hun vil sikre seg kvalifiseringen hun trenger for å gjøre monobob-drømmene sine til virkelighet. For nå kan vi bare si lykke til; vi heier på deg på hvert trinn!

Vil du holde deg oppdatert på Karliens OL-reise? Sørg for at du følger hennes Instagram, hennes personlige blogg og Cibdols siste nyhetsartikler.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktvelger