Blir Karlien Sleper Cibdols første olympiske idrettsutøver?

Last updated:

Published:

Karlien Sleper er ikke bare Cibdols første sponsede idrettsutøver, men den første idrettsutøveren som målretter seg mot de olympiske leker. Med sikte på de olympiske vinterlekene i 2022, vet hun at det er utfordringer å overvinne før hun kommer dit.

Reisen til Beijings Olympiske Stadion

Om litt over et år vil Yanqing, en forstad til Beijing, være vertskap for vinter-OL, og med det, Karliens sjanse til OL-ære. Til tross for hindringene kunne hun imidlertid ikke være mer begeistret for OL deltakelse– «det har vært på toppen av ønskelisten min siden 2018», sier Sleper (27) strålende.

Karlien må imidlertid legge tankene om Kina i bakhodet foreløpig.

"Jeg skulle reise til Yanqing i tre uker om noen måneder, men den olympiske test begivenheten ble avlyst på grunn av koronaviruset", forklarer Sleper. "Nå blir den første introduksjonen til bobbanen ikke før i oktober".

Forsinkelsen har imidlertid ikke lagt noen demper på humøret hennes. "Jeg gleder meg veldig til arrangementet. Jeg vil bli kjent med banen, oppleve hver eneste sving og fange følelsen av banen".

Å lære kurset er en avgjørende del av bobslede, enda mer for Beijing ettersom banen er nybygd.

"Alle bobsledebaner er forskjellige, og dette er en helt ny bane. Normalt ville konkurrenter ha flere løyper på forhånd, men vi starter alle på null for vinterlekene. Vanligvis vil dette være en ulempe, men når jeg er normalt opp mot tyske idrettsutøvere som har hatt hundrevis flere løp enn meg, handler alt om hvem som kan lære linjene og trykkpunktene raskest."

Oppnår hastigheter opptil 120 kilometer i timen

Slepers mål er å bli den aller første nederlandske olympiske monobob-stjernen. Dette i seg selv ville vært en enorm prestasjon. Ikke bare er sporten hennes et relativt nytt tilskudd til de olympiske vinterlekene, men det er fortsatt liten entusiasme for fire-kvinners bobkjøring, noe som setter alt fokus på solo-arrangementer.
Heldigvis, for Sleper, er ikke bobkjøring et nytt fenomen slik det er for mange andre. Hun begynte tilbake i 2013 med denne sporten.
"Jeg var i utgangspunktet en sykkelrytter. Men etter at vennen min påpekte en melding fra bobsleigh foreningen, måtte jeg prøve". Sleper skjønte at hun hadde et talent for det, og prøvde seg på å kjøre med andre kvinnelige bob-entusiaster. "Styringen min skapte alt for mye stress og ansvar for andre i bobben. Jeg var opptatt av å presse hardere og hardere for hver sving".

Hun kan imidlertid le av dette nå, for nå gjør hun begge deler! Det må hun nemlig gjøre når hun kjører monobob.

"Fordelen er at det ikke er noen bak meg, så jeg tørre mer enn i en tomannsbob. Jeg lærte også å undertrykke nervøsitet, ha tro på sleden, og ikke styre for mye! Og selvfølgelig er det adrenalinet fra å gå 120 kilometer i timen. Men det føles ikke for fort for meg - jeg er så fokusert på banen at alt ser ut til å gå i sakte film."

Håndtere tilbakeslag

Med sine forsøk på å sykle i et fjernt minne, er Sleper nå 100 % fokusert på monobob og at det harde arbeidet hennes gir resultater. Hun ble nylig tildelt A-status av NOC*NSF (The Dutch Olympic Committee*Dutch Sports Federation), en utmerkelse hun er utrolig stolt av. "Jeg kjempet hardt for det i to år".

Men til tross for suksessen, har ikke alt gått knirkefritt, innrømmer Sleper. Hun kan bare delta i verdenscuper neste sesong på grunn av en endring i internasjonale forbunds regler. Men til tross for tilbakeslagene, har det ikke stoppet hennes drivkraft og besluttsomhet.

"Jeg synes ikke det er rettferdig, men etter å ha brukt litt tid på å reflektere, har jeg akseptert det. Jeg tar en pause for å se slutten av dette året (2020), så er det en lang oppbygging til Beijing med europeiske cuper og trening med det nederlandske laget".

Jakte drømmer ved hjelp av Cibdol

Med sin utholdenhet og pågangsmot passer Sleper perfekt for Cibdol. «Jeg måtte først sjekke om Cibdol-sponsingen var lovlig, og om CBD var på Dopingtilsynets liste», sier hun og ler.

Nå går hun stolt rundt og støtter Cibdol med logoen godt synlig på sleden og treningsdressene. Det er et partnerskap som Sleper føler er fornuftig, siden folk ikke bare lærer om monobob, men også CBD.

"Cibdol er nytt i sporten. Jeg får mange spørsmål om det. Folk vil vite hva Cibdol gjør".

Sleper benytter også denne muligheten til å fortelle om sine egne erfaringer. "Jeg husker at jeg var veldig nervøs for den første nedstigningen til Winterberg i fjor; jeg fikk ikke sove. Så brukte jeg Meladol fra Cibdol, som virkelig hjalp. Hvis jeg noen gang blir stresset nå, vet jeg at den er der for å hjelpe. Og Cibdol Lip Balsam fungerer utmerket. Det hjelper meg mye lettere å gå fra sommer til vinterforhold.

Vi er utrolig stolte av Karlien som ambassadør for Cibdol, på og utenfor banen. Vi er ikke i tvil om at hun vil fortsette å ta monobob-verdenen med storm! Du kan følge med på reisen hennes på Instagram og lese mer om monobob-stjernen på Cibdol-bloggen.

Text: Dominique Pichel

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktvelger