Vi presenterer Bailey Groenendaal, Cibdols nyeste sponsede idrettsutøver

Last updated:

Published:

Berg- og dalbane verdenen Sykkelcross

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Sykkelcross er en actionfylt sport som stiller syklister mot hverandre på alt fra fortau til turstier, bratte åser, gjørme og sand. Utholdenhets- og sykkelferdigheter er avgjørende for å lykkes på sykkelcross kretsen, og en som vet nøyaktig hva som skal til for å lykkes er 17 år gamle Bailey Groenendaal.

Øynene brenner lyst av lidenskap- den talentfulle sykkelcross rytteren er Cibdols nyeste sponsede idrettsutøver. Men nok om oss, la oss finne ut hva som gjør denne spennende unge stjernen til et navn å følge med på.

Bailey Groenendaal vet hvordan man prestere under press

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Bailey er kanskje ny på Cibdol listen, men han er et etablert talent på sykkelcross scenen. Etter at han allerede har deltatt i et verdensmesterskap og en rekke junior verdensmesterskap, er han godt kjent med presset fra høyytelses idretter. Men i stedet for å vike unna utfordringen, omfavner han spenningen på turen.

"Onsdag trente jeg med landslagstrener Gerben de Knegt", sier Bailey stolt. "Det er bestandig en usikkerhet om å bli valgt. Jeg må velges for å konkurrere, og det betyr alltid å prestere. Dette presset gjør det ganske utfordrende".

Bailey er en sykkelkross rytter med en lovende fremtid, men han er fortsatt en ung mann som balanserer skolen og studier. Heldigvis gir Vak College i Eindhoven fleksibilitet til å opprettholde karakterene og prestere på banen. Her studerer han økonomi og entreprenørskap innen yrkesfag.

"Det er veldig hyggelig at skoletiden blir justert slik at jeg kan fortsette med sykkelcross. Så jeg har fri på mandag om jeg må konkurrere på en søndag. Da har jeg tid til å spise frokost, trene og hvile, eller gå til massøren for å komme meg."

Fokus på optimal ytelse ved hjelp av Cibdol

Fra det øyeblikket han våkner så fokuserer Bailey på ett mål - å sementere sitt rykte som profesjonell syklist. "Jeg trener mye hardere nå enn i fjor", sier Bailey, mens han forklarer treningsregimet.

"Under disse omstendighetene så øker treningstiden min hvert eneste år. Intensiteten øker derfor betraktelig. Jeg får imidlertid hjelp av foreldrene mine som driver et treningsstudio sammen. Min far veileder meg gjennom trening, og moren min hjelper meg med min ernæring, blant annet."

Bailey's ernæring er skreddersydd, noe som gir sinnet og kroppen nøyaktig hva den trenger for å prestere på et så høyt nivå.

"Å få nok næringsstoffer slik at jeg kan bygge muskler og komme meg, så er det obligatorisk å tilsette vitaminer og mineraler. Jeg forbrenner mye kalorier på sykkelen! Før du vet ordet av det så har jeg gått ned i vekt. Jeg tenker ofte 2 år i tid tilbake. Da var jeg for tynn og ofte syk. Mangel på ernæring og intense treningsøkter fikk meg til å løpe på reservene mine. Den opplevelsen lærte meg å drikke før jeg ble tørst og å ha en jevn døgnrytme."

Med erfaring kommer et sterkere fokus, og samarbeid med Cibdol hjelper Bailey å forbedre sine ferdigheter som syklist.

"Cibdol gir meg støtte til å velge ut mine egne verktøy. Det er flott. På denne måten kan jeg investere i ekstra reservedeler. Sykkelen min er 80 gram lettere enn før, noe som virkelig utgjør en stor forskjell i oppoverbakker". Med et blunk legger han til, "men til syvende og sist så er det jeg som er motoren. Jeg må tråkke."

Bailey's første seier med Cibdol skjorte

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

I tillegg til all støtten de gir Bailey utenfor banen, så er mamma og pappa på plass på eneste sykkelcross løp. Faktisk er reiser et annet aspekt av sykling Bailey nyter godt av.

"Vi har ikke hatt mulighet til å reise så mye i Europa tidligere", sier Bailey. Men til tross for den travle timeplanen så har han fokus på å avslutte sesongen sterkt. "Jeg vil opptre i Zaltdommel, på NK i begynnelsen av januar, og vil opp på pallen i Oostende på verdenscupen kort tid etter."

Med oppmuntring fra foreldrene, og støtte fra Cibdol, er Bailey godt på vei til å nå sine mål. Han har til og med hatt sin første seier i en Cibdol skjorte på sykkelcross arrangementet i Stockholm i Sverige.

Bailey er like stolt av sin grå- og hvit stripete skjorte som sitt nye sykkelutstyr som som han viser med glede frem med bilder på telefonen. "På grunn de gjørmete løypene så er det vanskelig å holde skjorten hvit", og legger han til "Jeg kunne ikke ha det bedre enn med støtte fra Cibdol."

Bailey er den andre atleten som slutter seg til Cibdol-teamet sammen med Bobsleigh-rytteren Karlien Sleper. Sammen jobber vi for å hjelpe dem med å realisere sine drømmer, oppmuntre til bedre velvære med riktig ernæring, vitaminer, mineraler og kosttilskudd.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktvelger